Mitt oppdrett

NO*Blue Warrior er et lite oppdrett av katterasen Maine Coon. Jeg har drevet med schäferhund i alle, og har hatt katt i perioder. For 3 år siden hadde jeg et ønske om å anskaffe meg katt på nytt, og etter å ha lest om Maine Coon fant jeg ut at det var en katterase som passet inn her hos oss.

Etter å ha kjøpt min første Maine Coon, så tok det ikke så lang tid før nummer to var på plass. Min kusine er aktiv i kattemiljøet, og fikk meg også fort med på min første katteutstilling. Tanken om å forsøke meg på oppdrett kom snikende, og jeg søkte om stamnavn. NO*Blue Warrior ble registrert i juni 2018.

Veien frem til mitt først kull har vist seg å bli litt mer kronglete en jeg hadde sett for meg. Etter å ha drevet aktivt med hund i alle år, så har jeg sett hva dårlig helse kan føre med seg. Det har også gjort at jeg har hatt helse i fokus på mine avlskatter. Den første jenta jeg kjøpte, Fantasypaw’s Amber tok jeg ut av avl da det viste seg at begge foreldrene hennes hadde HD, mor med grad 3.

Gutten min, IC (N) Quiet’s Buddy ble røntget når han var 1 år gammel. Han fikk påvist HD grad 2. Med håp om et bedre resultat ble han røntget på nytt, 2 år gammel. Det var ikke helt uforventet at resultatet var dårligere denne gangen, nå også med forkalkninger. Buddy ble kastrert samtidig, og lever  nå som en lykkelig kastrat som får lov å løpe fritt i skogen.

Jeg kjøpte ei nydelig blå jente, DK*Gentle Cat Eyes Miss Moneypenny fra Danmark. Hun ble stilt ut, og fikk sitt utstillings championat. Hun hadde også HD grad 2, og ble sterilisert.

Etter å ha vært uheldig med de 3 første conisene mine, så var jeg i ferd med å gi opp drømmen om å skape en sunn og frisk liten NO*Blue Warrior – skulle det virkelig være så vanskelig?

Jeg bestemte meg for å gi det en siste sjanse, og kjøpte meg ei lita jente i fra Kvinesdal. NO*Agderpuz Carmen har vist seg å være helt frisk. Hun har gått igjennom alle helsetester uten anmerkninger.

Jeg har nok hatt litt for høye ambisjoner i mitt avlsprogram, og sett at noe kanskje må vike. Det er ikke så mange katter som er som Carmen. Det å finne en gutt til henne som er helt uten anmerkning har vist seg å være vanskelig.

Jeg ønsker å følge PawPed sitt helseprogram – les mer om mine tanker her

Jeg er medlem av NRR og Grenlandspusen